Spirulina, alga miraculoasă

Spirulina, o microalgă ce contribuie la producerea de oxigen chiar dinainte să apară omul pe pământ. Este plină de nutrienţi cu beneficii extraordinare pentru organism, de la interior până la exterior. În cele ce urmează vei afla la ce este bună spirulina.


Ce este spirulina?


Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei.


Spirulina algae


Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, motiv pentru care a fost catalogată ca “superaliment”.

Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural, însă ar fi bine să ştii că, administrată zilnic, spirulina este capabilă să îţi redea vitalitatea şi starea de sănătate optimă.


Cum se administrează spirulina


Spirulina se găseşte sub formă de pudră (praf), capsule, granule şi comprimate. Cum se ia spirulina? Este indicat să fie administrată de preferinţă dimineaţa cu puţină apă, iar timp de jumătate de oră să se evite consumul de băuturi alcoolice, răcoritoare sau cafea, pentru că acestea pot distruge o parte din nutrienţii şi en


Ce efecte şi beneficii are spirulina?

Spirulina: tablete si pudră


Întăreşte sistemul imunitar. Toţi nutrienţii din spirulină contribuie la funcţionarea optimă a organismului şi susţin sistemul imunitar sănătos şi puternic.


Energizează organismul.

Bogată în vitamine, minerale, proteine, acizi graşi esenţiali şi clorofilă, spirulina este o veritabilă sursă de energie.
Ameliorează afecţiunile.

Spirulina împiedică dezvoltarea viruşilor, combate virozele respiratorii, ajută sistemul imunitar să lupte cu infecţiile şi are efect antibiotic.

Mai mult, are efecte benefice şi pentru suferinzii de astm sau rinită alegică.


Contribuie la funcţionarea corectă a sistemului nervos prin reducerea stărilor de anxietate, depresie şi stresului.


Protejează ficatul.

Spirulina ajută la refacerea celulelor hepatice şi protejează ficatul prin furnizarea unei cantităţi mari de proteine şi vitamine. Este indicată şi în tratamentul cirozei hepatice sau în hepatitele cronice.


Detoxifiază organismul. Spirulina face minuni în eliminarea metalelor grele din organism şi este eficientă chiar şi în otrăvirea cu arsenic.
Sugestia noastră:


Tratează anemia. Pentru că este bogată în nutrienţi, spirulina este un real ajutor pentru organismele anemice. Este benefică şi în tratarea deficienţelor de calciu sau fier (conţine de 20 de ori mai mult fier decât spanacul!).


Ușurează tratamentul în bolile cardiovasculare. Pentru că ese bogată în Omega 3 şi Omega 6, are capacitatea de a stabiliza fluxul sangvin, reduce tensiunea arterială şi reglează nivelul colesterolului rău din sânge.


Previne afecţiunile ochilor. Miopia, cataracta, degenerescenţa maculară sau glaucomul pot fi prevenite cu spirulina datorită conţinutului de vitamina A şi de antioxidanţi.


Susţine sănătatea oaselor şi dinţilor prin conţinutul mare de calciu.
Protejează stomacul. Datorită bogăţiei în proteine, vitamine şi clorofilă, spirulina contribuie la neutralizarea acidului gastric, îmbunătăţeşte digestia, vindecă chiar ulcerul şi alte afecţiuni ale stomacului.


Contribuie la regenerarea celulelor.

Pentru că are în componenţa sa o cantitate considerabilă de acizi nucleici, spirulina ajută celulele să se regenereze şi încetineşte îmbătrânirea.

Este extreme de benefică în stările de convalescenţă şi ajută organismul să se reface chiar şi după chimioterapie.


Tratează candida. Pentru că are proprietăţi antimicrobiene, spirulina elimină cu succes microbii şi bacteriile din organism, contribuie la dezvoltarea florei bacteriene sănătoase şi la întărirea sistemului imunitar.


Este utilă în curele de slăbire.

Fiind bogată în nutrienţi, instalează rapid senzaţia de saţietate, eliminând nevoia de a consuma şi alte alimente.
Reglează hormonii. Spirulina reglează producţia de insulină, hormoni tiroidieni, corticosteroizi şi este de real ajutor în tratarea impotenţei şi frigidităţii.


Menţine sănătatea pielii. Datorită antioxidanţilor din compoziţie spirulina protejează pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi o ajută să îţi menţină elasticitatea şi tinereţea.


Este adjuvant în infecţia cu HIV. Spirulina îmbunătăţeşte semnificativ starea de sănătate atât a adulţilor cât şi copiilor infectaţi cu HIV şi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolii.


Contribuie la prevenirea cancerului. Spirulina stimulează producerea de anticorpi, proteine ce luptă împotriva infecţiilor, creşte imunitatea şi previne infecţiile şi bolile cronice precum cancerul.


Cură de slăbire cu spirulină


Dacă te întrebai ce beneficii are spirulina pentru slăbit, află că are multe! Dietele bazate pe alimente bogate în nutrienţi, ca spirulina, contribuie la pierderea în greutate, la arderea grăsimilor şi la înmagazinarea lor în cantităţi mai mici.

Spirulina este o alternativă sănătoasă şi naturală prin care organismul îşi poate lua necesarul de nutrienţi zilnici şi va micşora astfel pofta de mâncare.

Se ia înainte de fiecare masă cu aproximativ 30 de minute, cât să aibă timp să calmeze senzaţia de foame şi să te determine să consumi mai puţine alimente la masa propriu-zisă.

Vei slăbi astfel sănătos, fără să te înfometezi. Desigur, aportul de spirulină nu înlocuieşte un stil de viaţă sănătos şi nici nevoia de mişcare.


Cura de slăbire cu spirulina


Spirulina te poate ajuta şi să pui câteva kilograme dacă simţi nevoia, fiind eficientă dacă o iei după masă, pentru a creşte aportul de nutrienţi.
Care este cantitatea de spirulină recomandată?


Dacă nu găsești scris pe eticheta sau prospectul pe care ar trebui să te obișnuiești să le citești mereu, îți spunem noi aici cum şi câtă spirulină ar trebui să consumi. Cum spuneam, spirulina este bună pentru toată lumea, însă în cantităţi diferite:


Pentru adulţi se recomandă maxim 1,6 g/zi în 2-3 reprize
Pentru copii sunt suficiente 0,6-1,2 g/zi
Pentru sportivi doza este de maxim 10 g/ zi
Pentru femeile însărcinate aproximativ 1 g/zi
Pentru cei care au colesterolul mărit se recomandă 1-8 g/zi
Pentru a ţine glicemia sub control doza este de 2 g/zi
Pentru persoanele ce suferă de steatoză (ficat gras) sun
t recomandate 4,5 g/zi


Cum se păstrează spirulina?


Spirulina să păstrează la temperatura camerei, într-un loc uscat şi ferit de lumină, căldură sau fum, în ambalajul original.

Dacă ai deschis recipientul cu spirulină, este indicat să o consumi în maxim 3 luni de zile, pentru că treptat, nutrienţii îşi pierd din intensitate.


Consumul de spirulina pe timpul sarcinii


Spirulina este cea mai bogată sursă naturală de nutrienţi pentru femeile însărcinate, contribuie la menţinerea stării optime de sănătate şi previne deficitul de nutrienţi atât din timpul sarcinii cât şi după naştere.

Este benefică şi pentru tratarea anemiei din timpul sarcinii, iar dacă proaspăta mămică ia spirulină după naştere şi în timpul alăptării, bebeluşul de va dezvolta normal, iar mămica se va recupera mult mai repede.

Cel mai indicat este însă, să consulţi un medic specialist înainte de a începe o cură cu spirulină în timpul sarcinii sau imediat după, pentru a evita o detoxifiere agresivă sau alte efecte adverse.


Spirulina pentru copii


Copiii mai mici de 3 ani nu ar trebui să consume spirulină!

Pentru cei mai mari de 3 ani este indicate o vizită la medical specialist înainte de a începe orice fel de tratament pe bază de spirulină.

Dacă medical îşi dă ok-ul, atunci cel mic poate beneficia de o mulţime de vitamine, fier şi calciu ce contribuie la dezvoltarea armonioasă.

 

 

 

​​
Shares
%d blogeri au apreciat: